Eerlijke koffie waar jij én onze boeren blij van worden

Voor onze biologische bonen betalen we een eerlijke prijs. We werken samen met corporaties in Nicaragua, Colombia, Peru, Rwanda en Tanzania; vaak door de boeren zelf opgericht. Dat garandeert een echt goede prijs voor hun bonen. Maar ze worden ook ondersteund om de kwaliteit en opbrengst van hun grond verder te verbeteren. Daarmee werken zij aan een betere toekomst voor zichzelf, hun kinderen en hun omgeving. Omdat onze bonen biologisch zijn en insecten dus niet met nare chemische rommel worden bestreden, komen onze boeren niet in aanraking met gif of pesticiden. En jij dus ook niet.

a blend of goodness & happiness

100% Biologische KOFFIE

CO2 neutraal

Plastic Neutraal

Gratis Verzending

Met Superbrew haal je duurzame koffiebonen in huis. Elke stap in het proces – van de plantages tot jouw kopje koffie thuis – doen we zo doordacht en verantwoordelijk mogelijk. Zo hebben we alleen biologische bonen, betalen we de boeren een eerlijke prijs, zijn we plastic neutraal én investeren we in nieuwe bomen voor elke zak koffie die we verkopen. Op die manier maken we iedereen blij; van mens tot planeet!

Je aandacht is meer waard dan je denkt

Wil jij 15% korting op je eerste Superbrew bestelling? Kijk en luister deze video dan helemaal af.

Je aandacht is meer waard dan je denkt

Wil jij 15% korting op je eerste Superbrew bestelling? Kijk en luister deze video dan helemaal af.

ONZE BlENDS:

Espresso, Americano, Lungo & Cappuccino

Onze eerlijke koffie blends verdienen de titel super omdat wij alleen gebruiken maken van superieure bonen, met een cupping score van 83 of hoger – vanaf 80 punten is er sprake van premium koffie. Ook branden we iedere boonsoort apart, voordat deze geblend wordt. Dit doen we met aandacht. Langzaam, niet te heet of te lang, zodat alle smaken en aroma’s het beste tot hun recht komen. Dit proces vindt plaats in een lokale, ambachtelijke branderij in Amsterdam. Een supergoede plek, waar we er alles aan doen om goodness met happiness te blenden.

250 gr. – vanaf 7,49 
gratis verzending

250 gr. – vanaf 7,49
gratis verzending

250 gr. – vanaf 7,49
gratis verzending

250 gr. – vanaf 7,49
gratis verzending

4 x 150 gr. – 19,99
gratis verzending

HOE SUPER VINDEN MENSEN SUPERBREW?

Olga
Read More
Opnieuw besteld hoor!
Robert van Ast.
Read More
Ik heb het proefpakket besteld thuis en we vinden het echt lekkere koffie. Vooral de espresso is heerlijk zacht en niet te zuur. Ook heel fijn dat het biologisch is. Goed verhaal, goeie bonen!
Evert Rijn
Read More
Ik word gewoon al blij van de verpakking.
Vanessa Witte
Read More
Hebben jullie ook cupjes? Of gaan jullie die ooit doen?
Henk
Read More
Superbrew. De naam zegt het al!
Elly Noom
Read More
Ik vind die blends dus heel slim. En ik proef ook echt het verschil; had ik niet verwacht. Alleen Americano nog niet geprobeerd. De andere allemaal wel.
Elly Noom
Read More
Ik vind die blends dus heel slim. En ik proef ook echt het verschil; had ik niet verwacht. Alleen Americano nog niet geprobeerd. De andere allemaal wel.
Priscilla
Read More
Ik wil een abonnement!!
Previous
Next

WAT MAAKT ONZE KOFFIE
NOG MEER SUPER?

100% Biologische bonen

Superbrew is biologisch. Dat betekent onder meer dat de boeren waarmee we samenwerken geen chemische rommel gebruiken om insecten te bestrijden; dat vind je dus ook niet terug in je koffie. En onze boeren blijven zo ook gezonder. Onze koffieplanten groeien op eigen kracht - dus geen kunstmest - en worden omringd door schaduwbomen om ze zoveel mogelijk te beschermen en langere tijd geven om te rijpen. Deze traditionele manier van verbouwen zorgt voor een optimale, natuurlijke groei en resulteert in een kwalitatieve koffie (cupping score van 83+)

CO2 Neutraal

Koffie groeit hier niet, dus om koffie te kunnen drinken, moeten we onze biologische bonen hierheen halen. De uitgestoten CO2 compenseren we volledig. Niet alleen door te betalen voor een keurmerk. Nee, ook dit doen we super. Voor elke verkochte zak investeren we in het behoud van bomen in het regenwoud. Belangrijk voor de planeet en voor koffie in het bijzonder: koffie is een bosplant en heeft de schaduw van bomen nodig om te kunnen leven.

Plastic Neutraal

De zakken waar onze biologische bonen in zitten, zijn voor nu de beste manier om ze te verpakken. Zodra we een duurzamer alternatief vinden dat én de kwaliteit van de bonen garandeert én minder impact op het milieu heeft, gaan we daarop over. Tot die tijd compenseren we de verpakking: Superbrew is plastic neutraal. En omdat we niet méér verpakkingsmateriaal willen maken dan nodig, kun je Superbrew niet in cupjes kopen.

Langzaam gebrand

Wij branden onze bio bonen pas in Amsterdam zodat we ze supervers kunnen verpakken en versturen. Om tot de perfecte blend te komen, branden we elke bonensoort los. En daar nemen we de tijd voor: de gemiddelde boon wordt 7 minuten gebrand. Wij branden ze lekker langzaam. Sterker nog, wij geven onze bonen een twee keer zo lange brandtijd. En dat proef je. Dankzij Olaf, onze ambachtelijke huisbrander die met zijn ervaring en ambacht de bijzondere smaken uit onze bonen naar boven weet te halen.

Een eerlijke prijs voor boeren

Wij halen bonen voor onze blends uit Nicaragua, Colombia, Peru, Rwanda en Tanzania. Dit doen we samen met corporaties die er écht voor de boeren zijn. En in de meeste gevallen ook door de boeren zelf zijn opgericht. Hierdoor krijgen boeren niet alleen een eerlijke prijs. Ze krijgen op meerdere gebieden ondersteuning en educatie om de kwaliteit en opbrengst van hun land verder te verbeteren. En daarmee een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen.