WAAROM HETEN WE SUPERBREW?

100% Biologische bonen

Superbrew is biologisch. Dat betekent onder meer dat de boeren waarmee we samenwerken geen chemische rommel gebruiken om insecten te bestrijden; dat vind je dus ook niet terug in je koffie. En onze boeren blijven zo ook gezonder. Onze koffieplanten groeien op eigen kracht - dus geen kunstmest - en worden omringd door schaduwbomen om ze zoveel mogelijk te beschermen en langere tijd te geven om te rijpen. Deze traditionele manier van verbouwen zorgt voor een optimale, natuurlijke groei en resulteert in een kwalitatieve koffie (cupping score van 83+)

CO2 Neutraal

Koffie groeit hier niet, dus om koffie te kunnen drinken moeten we bonen hierheen halen. De uitgestoten CO2 compenseren we volledig. Niet alleen door te betalen voor een keurmerk. Nee, ook dit doen we super. Voor elke verkochte zak investeren we in het behoud van bomen in het regenwoud. Belangrijk voor de planeet en voor koffie in het bijzonder: koffie is een bosplant en heeft de schaduw van bomen nodig om te kunnen leven.

Plastic Neutraal

De zakken waar onze bonen in zitten, zijn voor nu de beste manier om ze te verpakken. Zodra we iets vinden dat én de kwaliteit van de bonen garandeert én minder impact op het milieu heeft, gaan we daarop over. Tot die tijd compenseren we de verpakking: Superbrew is plastic neutraal. En omdat we niet méér verpakkingsmateriaal willen maken dan nodig, kun je Superbrew niet in cupjes kopen.

Langzaam gebrand

Wij branden onze bonen pas in Amsterdam zodat we ze supervers kunnen verpakken en versturen. Om tot de perfecte blend te komen, branden we elke bonensoort los. En daar nemen we de tijd voor: de gemiddelde boon wordt 7 minuten gebrand. Wij branden ze lekker langzaam. Sterker nog, wij geven onze bonen een twee keer zo lange brandtijd. En dat proef je. Dankzij Olaf, onze ambachtelijke huisbrander die met zijn ervaring en ambacht de bijzondere smaken uit onze bonen naar boven weet te halen.

Een eerlijke prijs voor boeren

Wij halen bonen voor onze blends uit Nicaragua, Colombia, Peru, Rwanda en Tanzania. Dit doen we samen met corporaties die er écht voor de boeren zijn. En in de meeste gevallen ook door de boeren zelf zijn opgericht. Hierdoor krijgen boeren niet alleen een eerlijke prijs. Ze krijgen op meerdere gebieden ondersteuning en educatie om de kwaliteit en opbrengst van hun land verder te verbeteren. En daarmee een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen.

Over de branderij

Wij werken samen met Spot On coffee roasters, een specialty koffiebranderij in Amsterdam. Olaf, de eigenaar, werkt alleen met specialty koffie en staat garant voor de hoge kwaliteit die we ook bij Superbrew nastreven.

Door de combinatie van brandtijd, temperatuur, energieverdeling en de juiste ontwikkeling aan de koffieboon te geven, accentueert Olaf de unieke smaken van de verschillende bonen. Zoals ze in het Engels zeggen SPOT ON. Want alleen een spot on gebrande koffie kan ook spot on gezet worden. En dat proef je.

Rwanda

80% van de leden van de Dukunde Kawa Cooperatie is vrouw. Ze produceren Fairtrade koffie die zoet is en barst van citrus, meloen en tropische fruittonen. Typische smaken voor koffie uit Rwanda en daarom enorm geliefd bij koffiekenners. In het Kinyarwanda, de lokale taal, betekent Dukunde Kawa dan ook “laten we van koffie houden”. De coöperatie werd in 2000 opgericht en in 2004 behaalde de coöperatie het Fairtrade-certificaat. De leden van de coöperatie zijn sinds 2014 ook volledig biologisch gecertificeerd.

De biologische bonen groeien op 1.700 tot 2.000 meter hoogte en worden met de hand geselecteerd en geplukt.

Bonensoort: Bourbon

Peru

30 vrouwen uit El Palto in de uitlopers van het Amazonegebied in Peru zijn niet alleen koffieboerinnen. Ze zijn ook de eigenaren van de coöperatie Jumarp. Een coöperatie die zich breed inzet voor de 188 aangesloten koffieboeren, maar zich ook hardmaakt voor gendergelijkheid.

Sinds 2012 loopt een kwaliteitsprogramma en niet zonder resultaat. De gemiddelde cupscore was het afgelopen jaar 85-86. Voor de niet-kenners, de maximale score is 100.

De bonen groeien op 1.300 tot 1.800 meter hoogte, zijn biologisch en hand geplukt.

Bonensoorten: Catimor, Caturra en Typica.

Colombia

Veel van de vrouwen die lid zijn van Asociación de Mujeres Cafetera Plan Mil waren alleenstaande moeders, ontheemd en gevlucht voor geweld. Tegenwoordig zijn ze allemaal geschoolde koffieboeren, dankzij de coöperatie die al weer sinds 1998 bestaat. De vrouwen gebruiken geavanceerde landbouw- en verwerkingstechnieken op hun boerderijen om deze specialty koffie te produceren. Colombia staat bekend om haar full body koffie met frisse zuren, en dat is ook precies waarom we deze bonen gebruiken in onze blends.

De bonen groeien op 1.620 meter hoogte op de Oostelijke uitlopers van het Andesgebergte. Ze zijn biologisch en net als al onze andere bonen handgeplukt.

Bonensoorten: Castillo, Caturra

Nicaragua

Bijna 400 boeren uit Noord-Nicaragua hebben zich verenigd in de coöperatie UCA San Juan del Rio Coco. Sinds 1993 werken ze samen om zowel de kwaliteit van de bonen als de prijs die ze ervoor krijgen te verbeteren.

De boeren verbouwen hun bonen op 900 tot 1.300 meter hoogte. Deze hoogte en de bijbehorende lage temperaturen zorgen voor een rijkere, diepere smaak en een hogere opbrengst.

De bonen zijn biologisch en hand geplukt.

Bonensoorten: Bourbon, Catuaí, Caturra en Maragogype.

Tanzania

34 Robusta koffieboeren uit het Noord-westen van Tanzania hebben zich in 2008 verenigd in de coöperatie KPD. Tot die tijd verkochten de boeren hun bonen voor hele lage prijzen aan tussenpersonen. KPD staat voor eerlijke prijzen voor de boeren en dat werkt aanstekelijk. Inmiddels is het ledenaantal uitgegroeid tot 4.000 aangesloten boeren! Op speciale demonstratieboerderijen trainen ze boeren om de kwaliteit en opbrengst van hun oogst te verbeteren.

De boeren verbouwen hun bonen op 1.150 meter hoogte. De bonen zijn biologisch en hand geplukt.

Bonensoort: Robusta.

250 gr. – vanaf 7,49 
gratis verzending

250 gr. – vanaf 7,49
gratis verzending

250 gr. – vanaf 7,49
gratis verzending

250 gr. – vanaf 7,49
gratis verzending

4 x 150 gr. – 19,99
gratis verzending